VOG aanvragen werkgever
 • Wie moet er de VOG aanvragen?
  Vaak wordt er om een VOG verklaring gevraagd op basis van de werkzaamheden die u gaat uitvoeren en meestal alleen als de werkgever er om vraagt. Bijvoorbeeld als u met bepaalde gevoelige informatie en/of goederen vervoert.
 • Kan ik een VOG zonder werkgever aanvragen?
  Dit is mogelijk. Een VOG aanvragen als werknemer kan eenvoudig en heel snel online. Als u via onze online aanvraagroute aanvraagt dan is het niet nodig om langs de gemeente te gaan en hier een afspraak te maken.
 • Hoe kunt u als werkgever een VOG aanvraag indienen?
  In het eerste gedeelte van het proces vult u als de werkgever het aanvraagformulier VOG op onze website in voor de desbetreffende medewerker. Het 2de gedeelte dient door de werknemer zelf volledig afgerond te worden via de e-mail.
 • Kan de werkgever een VOG aanvragen?
  Het is mogelijk om als organisatie of als werkgever iemand te laten screenen via een VERKLARING OMTRENT GEDRAG.
  • Wat zullen de kosten van een VOG zijn?
   Er worden veel vragen gesteld over de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is en de kosten van een VOG?
  • Wat kost de VOG aanvraag bij digitaalvog.nl?
   De kosten van een VOG aanvraag bij digitaalvog.nl zijn € 40,35.

  Onze kosten van een aanvraag van een VOG worden digitaal in 2 termijnen aan u aangeboden. Hoeveel kost een VOG aanvraag bij digitaalvog.nl in twee termijnen? U betaalt eerst
  € 40,35 via ons. We zorgen ervoor dat uw gegevens en het screeningsprofiel dan op de juiste manier bekend worden bij Dienst Justis. Als we uw gegevens eenmaal verwerkt hebben dan krijgt u binnen 24 uur een e-mail van Dienst Justis. Deze e-mail kunt u afronden met DigiD en een betaling doen van € 33,85 middels iDEAL aan Justis.

  • Wat kost een VOG aanvraag als ik deze aanvraag via een landingspagina van Digitaalvog.nl?

  U betaalt via ons kanaal eerst € 40,35 en later € 33,85 aan Justis.
  Tevens is het noodzakelijk dat u in het bezit bent van een eigen DigiD en iDEAL zodat u de VOG kunt afronden. Als u niet beschikt over DigiD dan raden we u aan deze aan te vragen. Een DigiD zult u wel vaker nodig hebben. De DigiD is snel aangevraagd. Dit kan makkelijk via de site van https://www.digid.nl/. Bij iDEAL moet u denken aan een betaling doen via SNS Bank, ING Bank, ABN-AMRO etc.

  Als u via ons een VOG aanvraagt, dan betaalt u eerst € 40,35 en dan kunt u kiezen uit iDEAL, Creditcard en Paypal. De betaling van de € 33,85 aan het Ministerie van Justitie zult u via iDEAL moeten afronden. Dit is één van de voorwaarden om een VOG thuisgestuurd te krijgen.

  • Wat zijn de kosten van een VOG als u deze zelf aanvraagt of als uw werkgever deze voor u aanvraagt?
   U betaalt eerst € 40,35 en later € 33,85.
  • Hoe duur is de VOG als de werkgever een VOG voor u gaat aanvragen?
   U betaalt dan € 33,85. De € 40,35 is dan al betaalt door uw leidinggevende.

  Het kan voorkomen dat u de kosten van een VOG bij uw werkgever/leidinggevende kunt declareren. Hiervoor kunt u dan terecht bij de werkgever/leidinggevende, dit is per werkgever wel verschillend. De betalingsbevestiging en/of het bankafschrift kunt u gebruiken als declaratie, mits uw werkgever/ leidinggevende daarmee dan akkoord gaan.

  • Hoeveel kost de VOG verklaring bij uw gemeente?
   De kosten van de VOG verklaring bij uw gemeente bedragen € 41,35. Bij uw gemeente betaalt u een VOG (€ 41,35) in 1 termijn. Hiervoor zult u dan wel een afspraak moeten maken bij de gemeente.
  • U dient zelf mee te nemen naar uw gemeente:
   1. Een geldige ID, legitimatiebewijs, paspoort of een rijbewijs
   2. Een volledig en correct ingevuld aanvraagformulier
   3. Een schriftelijke toestemming van de ouder/gezag houder als u zelf jonger bent dan 18 jaar
   4. Een Pinpas en/of contant geld
   Wilt u iemand laten machtigen? Laat dan de gemachtigde een schriftelijke machtiging, en zijn / haar eigen legitimatie en een kopie van uw legitimatie meenemen.
  • De samenvatting kosten VOG
   U betaalt bij een gemeente een VOG in 1 termijn (€ 41,35), hiervoor moet u een afspraak maken bij de gemeente. Bij digitaalvog.nl, betaalt u een VOG in 2 termijnen. Als u de VOG aanvraagt vult u eerst de gegevens in en betaalt € 40,35. Dan krijgt u ongeveer binnen 24 uur een email van Dienst Justis. De e-mail kunt u afronden met DigiD en nog een 2de betaling doen van € 33,85. Na de afronding duurt het gemiddeld nog twee tot vier weken voordat u een VOG thuis gestuurd krijgt.

  Mocht u de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) willen aanvragen, kunt u een afspraak maken bij een gemeente of online aanvragen.