Beroepen zonder een VOG

Een verklaring omtrent gedrag

Voor veel beroepen heeft u een Verklaring omtrent gedrag nodig ook wel afgekort een VOG. Een VOG verklaart dat u geen crimineel verleden heeft wat eventueel invloed zal kunnen hebben op uw functie. Een VOG is eigenlijk simpel gezegd een verklaring van goed gedrag. Hier leest u meer over een VOG, hoe u het kunt aanvragen, maar ook wat de Beroepen zijn zonder VOG!

 

Het aanvragen van een VOG

Een aanvraag voor een VOG kunt u digitaal of schriftelijk aanvragen, op de website van Justis kunt u meer informatie vinden hoe u een verklaring omtrent gedrag kunt aanvragen. Ook geeft de werkgever altijd aan hoe u dit kunt doen.

Kosten van een VOG

Als u een VOG gaat aanvragen kunnen de kosten verschillen of u het digitaal gaat aanvragen of schriftelijk. Als u het schriftelijk doet kunt u via de gemeente een Aanvraagformulier van een VOG krijgen en via die weg het aanvragen, de kosten bedragen dan: €41,35

Als u kiest voor een digitale aanvraag dan bedragen de kosten: €33,85

U kunt dus beter voor een digitale aanvraag kiezen omdat dit goedkoper is en ook veel makkelijker dan een schriftelijke aanvraag.

Voordelen van een VOG

Als u eenmaal een VOG in uw bezit hebt heeft dit grote voordelen. Er zijn opeens veel meer mogelijkheden qua beroepen. Namelijk een hoop beroepen vragen een VOG van u, paar uitzonderingen daar gelaten.

Een VOG is niet alleen verplicht bij sommige beroepen maar er wordt ook vaak naar gevraagd bij bijvoorbeeld jou lokale schietvereniging. Of als hulp bij de kinderopvang en vrijwilligerswerk wordt een VOG gevraagd.

Beroepen zonder VOG

Veel beroepen kunt u alleen maar doen met een VOG, dit gaat vooral over beroepen in de zorg en in het onderwijs. Echter zijn er een aantal uitzonderingen van beroepen zonder VOG. Hier leest u wat meer over Beroepen zonder VOG.

* Kantoorwerk – een werkgever kunt u alsnog een VOG verplichten maar wettelijk is het niet verplicht. Kantoorwerk is werk dat het meeste wordt gedaan in Nederland, hier is dus altijd wel werk in te vinden. Dit is dus populair onder beroepen zonder VOG.

* Schoonmaakwerk– Voor schoonmaak werk wordt eigenlijk nooit een VOG gevraagd en dit is wettelijk ook niet verplicht. Schoonmaak werk is er ook eigenlijk altijd. Er zijn tal van schoonmaakbedrijven in Nederland die u werk aanbieden.

* Verkoopmedewerker – Als u gaat werken in een winkel wordt eigenlijk ook nooit een VOG gevraagd. Echter verschilt dit natuurlijk wel per winkel in een juwelier zullen ze eerder naar een VOG vragen dan in een euroshop.